23948sdkhjf

SJ vann Västsverige

27 oktober undertecknades avtalet om att köra tågtrafiken i Västsverige av Västtrafik, Hallandstrafiken, Jönköpings länstrafik och SJ. Avtalet är värt 5 miljarder kronor.
Det nya avtalet startar i december 2015 och löper över nio år med möjlighet till förlängning med maximalt tre år. Tidigare kördes trafiken av en annan operatör som misslyckades; då bröts avtalet i förtid vilket kommer att belasta kollektivtrafikbudgeten i Västra Götaland för lång tid. Med nya avtalet är förhoppningen att trafiken ska fungera klanderfritt. Något som Västtrafik verkar vara övertygade om att det ska:

– Det här avtalet har ett starkt kundfokus och tillsammans med SJ ska vi nu ge våra kunder ännu bättre service och locka fler att resa med våra tåg, Roger Vahnberg , vice vd Västtrafik.

Avtalet som har upphandlats är värt cirka 5 miljarder kronor och omfattar all region- och pendeltågstrafik i Västsverige som körs på uppdrag av de tre länstrafikbolagen.

– Vi är både glada och stolta över att vi har fått förnyat förtroende. Vårt samarbete med Västtrafik, Hallandstrafiken och Länstrafiken i Jönköpings län är gott. Nu satsar vi stort för att öka antalet resenärer och förbättra kundernas upplevelse av att resa med Västtrafik, säger Crister Fritzson , vd för SJ.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08