23948sdkhjf

Domstol nitade taxiplagiat

Taxi Göteborg vann i Marknadsdomstolen mot en taxiåkare som efterliknat den kända dekor som Taxi Göteborg har på sina bilar och dessutom använt orden Taxi Göteborg.
Åkaren som kört med Taxi Göteborg-liknande dekor dömdes för vilseledande efterbildning och ett vite på 1 000 000 kronor om inte rättelse vidtas. Dessutom får åkaren betala rättegångskostnaderna på 35 000 kronor.

– Vi kommer att fortsätta att anmäla alla taxiåkare som försöker efterlikna våra bilar. Det handlar om att våra kunder ska kunna känna sig trygga och säkra när de väljer att åka med oss, säger Andreas Kask , tf vd Taxi Göteborg

Antalet mindre åkare ökar hela tiden och flera försöker efterlikna Taxi Göteborgs kända dekor.

– När andra åkare väljer att sätta en dekor på sina bilar som liknar vår, riskerar kunderna att tro att de åker med oss och vi kan inte längre garantera den service som vi vill ge dem, säger Andreas Kask.

Domen i Marknadsdomstolen kan få stor betydelse för branschen där det finns åtskilliga fall där vissa små åkare försökt locka fler kunder genom att efterlikna etablerade taxibolag. Huruvida domen kommer att överklagas är ännu inte känt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062