23948sdkhjf

Nytt rekord för Astrid Lindgren

2 november stängde parken Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby – inte mindre än 491 975 personer har gästat parken under 2014 vilket är nytt rekord.
Det mycket populära bussresemålet Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby har haft ännu en bra säsong: 16 811 personer fler besökte parken jämfört med 2013. Därmed kan ännu ett rekordår läggas till handlingarna hos Astrid Lindgrens Värld.

Efter en rekordsommar och den näst bästa septembermånaden genom åren avslutar parken med att återigen slå rekord under Höstlovet. Höstlovsöppet i Astrid Lindgrens Värld med en äkta Höst- och hantverksmarknad börjar bli både en etablerad marknad men också ett besöksmål för höstlovslediga barn med familjer. Och då inte bara i närområdet, parkens egen stugby bokas fullt alla nio dagarna och i Vimmerby har man knappt kunnat uppbringa ett hotellrum under samma period. En ny kort säsongsdel som gynnar hela Vimmerby verkar ha kommit för att stanna. Utöver ordinarie program samt marknaden har man bjudit på en hel rad extraaktiviteter som gjort att besöket blivit än mer intressant och roligt.

Under Höstlovs öppet spelades det också under fyra kvällar en fantastisk föreställning om berättelsen om Ronja Rövardotter i Mattisborgen under skenet av eldar, facklor och marschaller. Över 2000 gäster fick möjlighet att se föreställningen som fick många lovord av gästerna.

– För mig känns det alldeles fantastiskt att få denna start. Detta är ett resultat som alla medarbetare är delaktiga igenom deras fantastiska arbete. Utan dem hade detta inte varit möjligt! Så detta rekord är något som vi alla i Astrid Lindgrens Värld gläds åt, säger parkens vd Jocke Johansson i en kommentar till rekordet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.158