23948sdkhjf

Trafikverket väljer Sensys

Det blev företaget Sensys Traffic som ska leverera system och skåp för automatisk trafiksäkerhetskontroll till Trafikverket i Sverige – ordern är värd 93 miljoner kronor.
Sensys Traffic AB är ett företag som levererar trafiksäkerhetslösningar. I det nu aktuella fallet handlar det om system och skåp för Automatisk Trafiksäkerhetskontroll, ATK, det handlar om så kallade fartkameror och system till dessa. Beställare är Trafikverket i Sverige. Företaget har tidigare levererat många av de fartkameror som redan finns på hundratals platser utefter de svenska vägarna.

Den nu aktuella ordern om 93 miljoner kronor handlar alltså om så kallad ATK, automatisk trafikkontroll. Affären sker i enlighet med de kontrakt som tecknades mellan Sensys och Trafikverket under 2013 och avser fortsatta utbyten av befintliga ATK-system samt etablering av nya ATK-stationer under 2015.

– Affären med Trafikverket har utvecklats mycket positivt sedan starten i juli 2013. I takt med att vår serviceorganisation har kommit på plats har också samarbetet med Trafikverket utvecklats och vi har idag ett mycket bra samarbete för att möta Trafikverkets målsättning att byta ut de befintliga ATK-systemen och samtidigt kraftigt expandera det nationella nätverket av ATK-stationer för att uppnå trafiksäkerhetsmålen i den nationella transportplanen. Affären med Trafikverket spelar en mycket stor roll som referens för oss i våra kontakter med internationella myndigheter och operatörer och stärker oss i dessa pågående dialoger, säger Johan Frilund , vd på Sensys.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.36