23948sdkhjf

Veolia gick inte att sälja

3 november meddelade Transdev att försäljningen av Veolia Transport Sverige avbryts – inga köpare ville betala det säljarna ville ha.
Bakgrunden till beslutet att avbryta försäljningsförsöken är dock inte att ägarna endast fick ta emot skambud på Veolia Transport Sverige. Tvärt om är det så att Veolia Transport har förbättrat sin lönsamhet kraftigt under de senaste åren, enligt ägarna. Men sant är också att man inte fått några tillräckligt intressanta bud. Transdev kommer därmed att återintegrera Veolia Transport i koncernen.

– Den svenska ledningen har visat att det går att driva affären framgångsrikt på en av Europas mest konkurrensutsatta marknader. Den kompetensen och de erfarenheterna har ett stort värde för koncernen, säger Richard Dujardin , CEO för Asien-Stillahavsregionen, Södra Europa och Norra Europa, Transdev.

Sedan 2011 har Veolia Transport förbättrat sitt resultat kraftigt och den positiva utvecklingen fortsätter. Resultatförbättringen kommer av ett gediget arbete i samtliga affärer. Verksamheten har också vuxit genom nya tågkontrakt och utvecklingen inom kommersiell trafik med bland annat en ny linjesatsning för Flygbussarna.

– Vi är glada över att Transdev åter vill satsa på Sverige. Nu kan vi ha en längre planeringshorisont, vilket är positivt för verksamheten. Transdev är en stabil ägare med bred kunskap från olika marknader och transportslag. Den internationella kompetensen kommer förhoppningsvis tillföra mycket till den svenska marknaden, säger Gunnar Schön , vd, Veolia Transport Sverige.

Återintegreringen till Transdev innebär även att Veolia Transport kommer att byta namn till Transdev i början av 2015.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063