23948sdkhjf

Färre tror på fler anställda

Optimismen i transportbranschen minskar – Transportindikatorn minskar med 2 enheter och landar på 3. Färre transportföretag laddar för nyanställningar.
Andelen företag i transportnäringen som tror på en ökad omsättning sjunker med 2 procentenheter och andelen som tror på en sjunkande omsättning stiger med 6 procentenheter. Alltså är det fler som tror på en oförändrad omsättning, 55 procent, visar Transportgruppens Transportindikator för årets tredje kvartal.

– Den hackiga återhämtningen i omvärlden fortsätter sätta sin prägel på transportföretagen. Det återstår att se när optimismen återkommer. Framtiden är också oviss, inte minst efter att Sverige fått en ny regering med svagt parlamentariskt stöd, säger Transportgruppens vd Peter Jeppsson i en kommentar.

Den största anledningen till att Transportindikatorn minskar för det senaste kvartalet är att synen på nyanställningar blivit mer pessimistisk. Andelen som räknar med nyanställningar i branschen sjunker med 5 procentenheter, från 14 till 9 procent. Lika många som i förra Transportindikatorn tror på färre anställda, 15 procent, men fler tror på oförändrad arbetsstyrka.

TEXT HANNA STENVALL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.192