23948sdkhjf

Förenade Buss ger upp

Förenade Buss har drabbats av akuta ekonomiska svårigheter och häver avtalet med kommunala Karlstadsbuss – nu väntar ny upphandling för 2016-2021.
För att säkerställa busstrafiken i Karlstad på kort sikt har en direktupphandling genomförts och ett avtal har tecknats med sagda Förenade Buss som trots krisen får köra trafiken de närmaste ett och ett halvt åren.

– Enligt våra kundundersökningar har Karlstadsborna varit mycket nöjda med busstrafiken i staden. Tyvärr har Förenade Buss fått ekonomiska problem och väljer nu att häva avtalet med kommunen, säger Peter Kullgren (KD), nytillträdd ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

Det var sommaren 2013 som Förenade Buss började köra busstrafiken i Karlstad, efter att ha tilldelats uppdraget av Karlstadsbuss i konkurrens med tre andra anbudsgivare. Drygt ett år senare visade det sig att Förenade Buss hade svårt att få ekonomin att gå ihop och verksamheten gick med förlust.

– Vi har inga anmärkningar på Förenade Buss. De utför uppdraget enligt våra instruktioner och har bland annat satt in nya gasdrivna bussar med luftkonditionering, wifi och buss-teve. Nu har de förklarat att de tyvärr räknat sitt anbud för lågt och därför häver de avtalet, säger Mattias Bergh , chef för Karlstadsbuss.

Vad innebär det här för resenärerna?
– Det innebär ingen skillnad. Bussarna kommer att gå precis som vanligt enligt tidtabell och biljettpriserna ligger kvar på tidigare fastställda nivåer, säger Mattias Bergh.

Parallellt med direktupphandlingen påbörjas arbetet med en ny upphandling som ska gälla från sommaren 2016 till 2021 med möjlighet till förlängning i ett plus ett år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079