23948sdkhjf

Förare ofredade minderåriga

Flickor som åkt med skoltrafiken i Svedala kände sig sexuellt trakasserade av en bussförare – denne har nu omplacerats, rapporterar Sydsvenskan.
Den aktuella skoltrafiken i Svedala körs av Bergkvarabuss och passagerarna är elever från förskolan till grundskolans högstadium. Flickorna som trakasserats uppger att bussföraren stirrat på vissa av deras kroppsdelar samt även försökt ta reda på vad de bor, försökt få dem att lämna ut sina telefonnummer och till och med propsat på att få träffa flickorna under helger och kvällar.

Förutom de här allvarliga klagomålen som kan betecknas som sexuellt ofredande av minderåriga så har föraren fått kritik också för sitt sätt att köra bussen: Bland annat har föraren kört för fort och hetsigt och ska vid ett tillfälle till och med ha prejat en cyklist så att denne hamnade i diket – allt enligt de anmälningar som nått Svedala kommun via e-post.

Bussföraren själv förnekar alla anklagelser men har nu alltså fått andra arbetsuppgifter inom Berkvarabuss i väntan på att saken utreds.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08