23948sdkhjf

Rydlinger till Taxi Göteborg

Det blir Bo Rydlinger som efterträder Jan Johansson som styrelseordförande för Taxi Göteborg. Han kommer närmast från SEB.
Taxi Göteborg står inför stora utmaningar. Som Västsveriges ledande taxibolag krävs det ständig utveckling. Det är en fråga som engagerar den nye styrelseordföranden Bo Rydlinger.

– Taxi Göteborg är ett oerhört starkt varumärke och har en imponerande bilpark på 450 bilar. Vi har alla förutsättningar att fortsätta att utvecklas och stärka vår position. Nu handlar det om att se hur externa utmaningar påverkar oss och hur vi kan dra nytta av vår position och styrka, säger Bo Rydlinger .

Bo Rydlinger har en bakgrund inom finans med många år på SEB, både inom finansmarknad och företagsrådgivning. Men karriären startade med att köra taxi för Taxi Göteborg.

– Min farfar var faktiskt en av grundarna av Taxi Göteborg 1922. Pappa tog sedan över åkeriet och när han gick ur tiden köpte vänner till familjen verksamheten. Ett antal år senare fick jag jobb där och körde taxi under mina studieår. Ett spännande och bra jobb som gjorde att jag slapp ta studielån, säger Bo Rydlinger.

Med en styrelseordförande från bank- och investeringsvärlden kommer nya frågor att lyftas.

– Jag tror att jag kan bistå med lite andra tankar. Jag tror till exempel att vi måste bli duktigare på att paketera vårt erbjudande. Affärsresenärer har andra förväntningar än vad turister har och privatresenärerna har sina krav. Vi måste använda vår organisation på bästa möjliga sätt och utnyttja den starka bilparken. Jag är säker på att det finns oerhört mycket outnyttjad kapacitet och kunskap där ute i bilarna. Dessutom vet jag att genomförande är avgörande för utveckling. Vi behöver genomföra förändringar stora som små för att fortsätta att vara Västsveriges ledande taxibolag, säger Bo Rydlinger.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094