23948sdkhjf

Ravn Bane skapar jobb i Nässjö

Danska järnvägsföretaget Ravn Bane etablerar sig i Nässjö, vilket kan skapa 50 nya arbetstillfällen inom ett par år enligt företaget.
– Vi valde Nässjö för här finns kompetens och goda samarbetspartners. Vi vet ju att trafikmängden ökar hela tiden på järnvägen, samtidigt som underhållet varit bristfälligt. Det finns mycket goda skäl att vara optimist när man är i den här branschen, säger Jörgen Grelson, driftsdirektör i Ravn Bane AB.

Inom Ravn Bane finns signal-, kontaktlednings- och bantekniker liksom maskinoperatörer och lokförare. Företaget, som startades i Danmark 2009, befinner sig i stark tillväxt och man är marknadstvåa i hemlandet Danmark.

Jörgen Grelsson bedömer att man kommer att ha uppemot 50 anställda inom en tvåårsperiod i den svenska verksamheten. Man har redan startat med arbeten i södra Sverige som utförs med dansk personal. Rekrytering av svenska medarbetare kommer att ske successivt.

– Satsningen i Nässjö känns väldigt stimulerande. Redan nu har vi samarbete med ett halvdussin Nässjöbaserade företag. Det kunde inte ha börjat bättre, säger Jörgen Grelsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063