23948sdkhjf

Stopp för Jojo i Finland

Finlands varmaste stad, Joensuu, hade tänkt kalla sin kollektivtrafik Jojo – men den idén får nej av Skånetrafiken som äger varumärket Jojo.
Staden Joensuu i norra Karelen, nära gränsen till Ryssland, driver stadstrafik och regiontrafik som består av ett 20-tal busslinjer. Kollektivtrafiken drivs här liksom på andra håll i Finland i helt kommunal regi under namnet Joensuuregionens lokaltrafik som på finska är ännu längre ord. Så för att göra namnet tillgängligare ville staden använda namnet Jojo, samma namn som Skånetrafiken har på sitt betalkort.

Staden vädjade till Skånetrafiken med motiveringen att risken för sammanblandning är obefintlig och att Joensuus lokaltrafik som kommunalt bolag inte har några möjligheter eller planer på att expandera – och definitivt inte upprätta trafik i Sverige eller rent av i Skåne. Men Skånetrafiken har hårdnackat sagt nej, nej och åter nej, rapporterar Skånska Dagbladet.
Varumärket Jojo är ett registrerat varumärke inom hela EU och eftersom både Skånetrafiken och Jounsuu lokaltrafik bedriver kollektivtrafik kan svaret bara bli nej, enligt Skånetrafiken.

Joensuu - varmaste staden
Den 29 juli 2010 uppmättes 37,2 grader vid Joensuus flygplats, vilket är den högsta temperatur som uppmätts i Finland någonsin. Det är också den högsta temperatur som uppmätts i hela Norden under 2000-talet, man får gå tillbaka ända till 1947 i småländska Målilla för att hitta en högre temperaturnotering: 38,0 grader 29 juni. Het stad, alltså, men någon Jojo blir tycks det inte bli i busstrafiken.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11