23948sdkhjf

Succé för flygshopping

10 november och 12 november genomfördes de två fullbokade shoppingflygningarna från Skellefteå till Gekås i Ullared via Jönköping.
När shoppingflyget lanserades i maj var de inblandade aktörerna osäkra på hur väl idén skulle slå, därför beslutade man att endast genomföra två flygningar för att sedan utvärdera resultatet. Biljetterna såldes slut med rekordfart och bägge flygen 10 respektive 12 november var fullbokade inom loppet av några dagar i våras.

– Det gick mycket fortare att sälja biljetterna än vad vi trott, så det var tydligt att det fanns en efterfrågan på flyg från Norrland för att shoppa i Ullared. Men sedan gäller det att se hur förväntningarna har kunnat uppfyllas, det var därför vi valde att till en början bara genomföra två flygningar för att sedan noggrant utvärdera dem, säger Lise Hellström, marknadschef på Gekås Ullared till rt-forum.

Utvärderingen är ännu inte klar, men allt pekar på succé, enligt Lise Hellström. Premiärresenärerna var mycket glada och nöjda, förväntningarna var stora på resan. Många vill göra om resan igen.

– Vi hade en dam på det andra flyget som kört 60 mil från Gällivare till Skellefteå för att kunna flyga och shoppa på Gekås, så där ser vi ju hur stor dragningskraft detta har, säger Lise Hellström.

Med flyget kan den shoppinglystne nå Ullared på 4 timmar från Skellefteå. Med buss hela vägen tar resan 16 timmar och då krävs flera övernattningar. Det blir alltså mer tid för shopping med flyg, hela två dagar men bara en övernattning. Men det handlar inte bara om shopping utan om en upplevelse, Gekås är en av Sveriges största destinationer, både för privatbilister, bussreseföretag och nu också flygbolag.
När blir det fler Ullaredsflygningar?
– Först ska vi utvärdera de här två flygningarna helt klart, sedan kanske vi lägger en plan för nästa år – om vi ska flyga mer och i så fall varifrån vi ska flyga, säger Lise Hellström.

De övriga inblandade i projektet verkar lika nöjda som Gekås och kunderna:

– Ullaredsflyget är tveklöst en fullträff precis som vi hade hoppats. Vi har aldrig upplevt en charterresa säljas så fort, säger Sasha Djakovic, vd på Scandjet som arrangerade resan tillsammans med Gekås Ullared, Skellefteå Airport och Jönköping Airport.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062