23948sdkhjf

Rekordhelg för Gekås Ullared

Helgens shopping i Ullared slog rekord på rekord. Både på fredag 14, lördag 15 och söndag 16 november sattes försäljningsrekord för respektive veckodag.
På lördagen slogs det totala försäljningsrekordet då kunderna handlade för sammanlagt 34,65 miljoner kronor, vilket är all time high för det stora varuhuset i Ullared.

– Det här är förstås väldigt roligt. Det innebär att vi under de tre dagarna haft över 60 000 personer inne i varuhuset som köpt varor för 87 miljoner kronor. Under ett veckoslut som detta töms hela varuhuset på varor ett par gånger om. Självklart har det varit trångt och intensivt, men jag var här själv hela helgen och jag vill nog ändå påstå att det varit väldigt glada miner överlag bland våra kunder. De är fantastiskt tåliga, säger Gekås koncern-vd Boris Lennerhov .

Traditionellt sett har Gekås Ullared en hög försäljning i oktober och november, då behov av vinterkläder och julklappar styr folk från hela landet till den lilla halländska orten. I år har det dock försenats något, troligtvis tack vare det milda vädret. Men nu är det som sagt full fart i varuhuset.

– Vi satte ett försäljningsrekord redan lördagen den 8 november, men det har vi alltså lyckats putsa till ännu mer i lördags, säger Boris Lennerhov.

Det nya rekordet lyder alltså på 34,6 miljoner kronor på en och samma dag. Som jämförelse kan jag berätta att ett dagsrekord 2007 låg på 20 miljoner kronor. Att sälja för drygt 34 miljoner på en och samma dag innebär att varor passerar kassorna i en takt av cirka 3 miljoner per timma. Eller 1000 kronor per sekund om man så vill.

I koncernen Gekås AB ingår även boende- och restaurangbolag. Totalt sysselsätter koncernen runt 1700 personer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093