23948sdkhjf

Tågorder till Bombardier

Bombardier har fått en order på 27 nya tåg till flygpendeln Gatwick Express i Storbritannien till ett värde av 145 miljoner pund eller cirka 1,7 miljarder kronor.
Avtalet med Govia Thameslink Railway (GTR) omfattar totalt 108 vagnar av typen Bombardier Electrostar. Tågen är specialanpassade för flygtågsdrift med lättåtkomliga och extra stora bagageutrymmen, 2+2 säteslayout och trådlöst bredband. Konstruktion och tillverkning sker vid Bombardiers anläggningar i Derby. En relativt stor andel av ordervärdet avser produktion i Västerås, framför allt av driv- och styrsystemen.

Tågen ökar kapaciteten inte bara på rutten mellan Victoria Station i London och Gatwick utan även till och från Brighton, då vissa tåg kommer att trafikera även denna längre rutt. Gatwick är Londons näst största flygplats efter Heathrow och användes av 35 miljoner passagerare 2013.

I juli 2013 tog Bombardier hem en order, också den från GTR, på 116 Electrostar-tåg för trafik på sträckan Bedford-Brighton. Electrostar är även i trafik hos operatörer som c2c, Southeastern och London Overground i Storbritannien och Gautrain i Sydafrika.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125