23948sdkhjf

Svenskarna julfavoriter

Trycket på jul- och nyårsresor är ovanligt stort i år. Mest populärt är Gran Canaria, dit mer än var tionde resenär ska åka.
Allt fler svenskar vill resa bort under jul- och nyårshelgen. Tickets bokningar har ökat med tre procent jämfört med samma tidpunkt i fjol. Detta trots sommarens rekordväder och att även förra julen var en riktig arbetstagarjul. I år räcker det med fyra semesterdagar för att få ut två veckors sammanhängande ledighet och sex dagar för att vara ledig i 18 dagar. Det gör att fler åker till resmål långt bort och är borta en längre tid. Till Bangkok har 22 procent fler bokat resa än vid samma tidpunkt i fjol. Det visar färsk statistik från resebyrån Ticket.

– Allt fler svenskar väljer att fly julstressen för att njuta av en lång semester på varmare breddgrader. Även om reslusten är ovanligt stor i år tar resorna aldrig helt slut. Fortfarande finns resor att välja på för den som är flexibel med avresedatum, resmål och reslängd, säger Karin Starkman Ahlstedt , PR- och kommunikationsansvarig på Ticket Privatresor.

Gran Canaria är det mest populära resmålet i jul och nyår och bokningarna dit har ökat med 6 procent. Att intresset för att åka till Thailand ökar i år syns även i julbokningarna. Bokningarna till Bangkok har ökat med 22 procent jämfört med samma tidpunkt i fjol.

– Många väljer att åka vidare från Bangkok till andra resmål i Thailand för att under jul- och nyårshelgen byta ut mörker och kyla i Sverige mot sol och bad samt god mat på mysiga strandrestauranger, säger Karin Starkman Ahlstedt.

Alla söker sig inte till sol och bad under julen. Störst ökning av alla resmål på topplistan står London för. 23 procent fler har beslutat sig för att njuta av Londons glittrande julstämning i år än vid samma tidpunkt i fjol.

.

Tio i topp – Hit reser svenskarna under jul- och nyår *

Gran Canaria (1)
Bangkok (2)
Phuket (3)
Teneriffa (4)
London (5)
Cancun (7)
Krabi (6)
Miami (8)
New York (9)
Dubai (ny)

*Avser bokningar gjorda fram till och med 18 november med avresa mellan den 19 december 2014 och 6 januari 2015. Förra årets placering anges inom parantes.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094