23948sdkhjf

New York lockar miljoner

Thanksgiving, jul och nyår firas stort i New York City och staden välkomnar uppemot fem miljoner besökare under vinterhögtiderna.
I slutet av november förvandlas New York City till en festlig vinterstad och det syns tydligt vilka högtider som närmar sig. Besökare som reser till New York City under vinterhögtiderna får en unik upplevelse och hittar många speciella aktiviteter att utforska i alla fem stadsdelar. Besökarna spenderar närmare 26 miljarder kronor mellan Thanksgiving och nyårsafton.

– Det är speciellt att fira vinterhögtiderna i New York City. De fem stadsdelarna vaknar till liv och erbjuder en härlig och fascinerande julstämning som lockar besökare från världens alla hörn. Att följa när nyårsbollen släpps på Times Square är en upplevelse som inte går att jämföra med något liknande, med över en miljon människor som firar in det nya året på plats och över 100 miljoner människor som följer direktsändningen, säger Fred Dixon , CEO för NYC & Company.

Vinterhögtiderna börjar med den årliga Macys Thanksgiving Day Parade . Årets parad är den 88:e i ordningen och här deltar över 10 000 människor. Paraden följs av den mycket efterlängtade Rockefeller Center Christmas Tree Lightning den 3:e december.

Den största högtiden i New York City är nyårsafton, där ett av de mest storslagna firandena äger rum på Times Square. Det årliga släppet av nyårsbollen är en stor höjdpunkt och lockar uppskattningsvis en miljon personer varje år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078