23948sdkhjf

Fler tar bussen i jul

Nu är det knappt en månad kvar till julafton och bokningarna av svenskarnas julresor pågår för fullt. Allt fler väljer att resa med buss.
Färsk biljettstatistik visar att 7 procent fler har bokat sin julresa med exbressbussbolaget Swebus jämfört med förra året.

– Det ser ut som att vi får fler julresenärer hos oss i å. Resenärer gör därför klokt i att boka sin resa i tid så att man kommer med den avgång man önskarr, säger Christel Grip , presschef på Swebus.

Biljettstatistiken visar även julresandet kommer dra igång på fredagen den 19 december, men att den absolut största resadagen kommer att vara den 23 december.

– Fler än förra året kommer att arbeta i början av julveckan, så dagen innan julafton kommer bli en intensiv resdag. Är det då man vill resa ska man boka sin biljett direkt. Vi gör vad vi kan för att få resenärerna att boka så tidigt som möjligt, bland annat med lägre priser ju tidigare man bokar, säger Christel Grip.

Julen är årets mest intensiva reseperiod och Swebus har satt in cirka 160 extra avgångar på de största resdagarna. Dessutom erbjuder Swebus för första gången snabbturer på sju olika sträckor runt om i landet. Tack vare att bussarna inte gör några stopp på vägen så kortas restiderna på snabbturerna med mellan 10 och 70 minuter beroende på sträcka. Såhär stor är tidsbesparingen på respektive sträcka enligt Swebus:

Stockholm – Jönköping: upp till 1 timme och 10 minuter snabbare resa
Göteborg – Malmö/Köpenhamn: upp till 60 minuter snabbare resa
Oslo – Göteborg: upp till 15 minuter snabbare resa
Göteborg – Jönköping: upp till 10 minuter snabbare resa
Västervik – Stockholm: uop till 25 minuter snabbare resa
Karlstad – Stockholm: upp till 45 minuter snabbare resa
Oslo – Karlstad: upp till 25 minuter snabbare resa
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111