23948sdkhjf

Trafiklyft i Hässleholm

Hässleholms stadsbussar har fått ett rejält lyft. Av totalt åtta bussar som rullar i stadsbusstrafik byts tre ut till helt nya.
De nya bussarna rullar på den största stadsbusslinjen i Hässleholm, linje 1 och har fler dörrar och fler kortläsare för Jojo-kort, jämfört med de äldre bussarna. De kvarvarande äldre fordonen har gåtts igenom och renoverats genom en så kallad rekonditionering för att kännas som nya.

Rekonditioneringen innebär att alla bussar får ny fräsch grå klädsel och den gröna färgen blir en tydlig accentfärg – helt i enlighet med Skånetrafikens uppdaterade grafiska fordonsmanual. Även utsidan fräschas upp genom ny lackering och får en ny grön nyans, en lack som ska klä Skånetrafikens stadsbussar i hela Skåne. Miljön ombord ses också över generellt. Vecka 50 ska hela ”uppfräschningen” vara klar.

– Vi vill att våra kunder ska få en bra resupplevelse och då är det viktigt med hela och rena fordon, säger Camilla Bakken , trafikutvecklare på Skånetrafiken.

Den 14 december, i samband med tidtabellsskiftet, får Hässleholm stad också en ny stadsbusslinje - linje 3 som ska gå till Stattena (linjen skapas genom att linje 534 och linje 4 slås ihop).
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

1.007