23948sdkhjf

Direkttåg Örebro–Eskilstuna

14 december börjar direkttåg gå mellan Örebro och Stockholm via Eskilstuna. Det innebär bland annat att resande slipper byta tåg i Arboga.
Tågtrafiken är ett samarbete mellan Örebro läns landsting, Landstinget Västmanland och Sörmlands kollektivtrafikmyndighet och samordnas av det gemensamt ägda bolaget Mälardalstrafik AB.

– En bättre utbyggd tågtrafik gör att fler kan dagpendla. Det utvecklar regionen och stärker arbetsmarknaderna i både Örebro och Eskilstuna, säger Mats Gunnarsson (MP), landstingsborgarråd och tillträdande ordförande för kollektivtrafiksmyndigheten i Örebro län.

Med start på måndagen den 15 december börjar två turer köras dagligen i vardera riktningen mellan Örebro och Stockholm. Direkttågen gör att restiden för pendlare mellan Örebro och Eskilstuna eller någon av de andra orterna längs järnvägen minskar med 10 till 20 minuter per väg, eftersom de slipper byta i Arboga.

Resande från Örebro till Stockholm får en extra avgång att resa med varje morgon och varje eftermiddag. Sammanlagt pendlar över 1 350 personer dagligen på sträckorna Örebro–Kungsör/Eskilstuna och Örebro–Stockholm.

– Jag tror att många tycker det är ganska trivsamt att åka tåg, men mindre trivsamt att behöva kliva ut i kylan och vänta på ett byte. Det kan göra stor skillnad att få sitta kvar i lugn och ro för den som till exempel arbetar på tåget, säger Fredrik Eliasson , utvecklingsstrateg på Länstrafiken i Örebro.

Under 2017 inleder länen runt Mälardalen en större gemensam satsning på att bygga ut tågtrafiken i regionen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063