23948sdkhjf

Nystart för Östersundshotell

Scandic Östersund Syd är sist ut i den omfattande renovering av 21 väghotell som påbörjades 2012 och som inneburit en total investering på 1,6 miljarder kronor.
Kronan på renoveringsverket, Scandic Östersund Syd, har nu ett nytt gästerbjudande där de sociala ytorna fått stå i centrum. Det är dessutom hotellkedjans allra äldsta hotell som fortfarande är i full drift. Onsdag 10 februari 1964 fick Östersund sitt första motell, Esso Motor Hotell Östersund. Det var det tredje motellet i Esso Motorby, efter Laxå och Härnösand. Då rapporterade medierna om en elegant men framför allt praktisk och i högsta grad servicebetonad anläggning där det gick att köpa tidningar och blommor på tider då andra serviceställen höll stängt. Hotellet, ritat av SAR Lennart Billgren, kunde enkelt förlängas vartefter beläggningen ökade tack vare sitt finurliga modulsystem.

– Det stämmer än idag. Hela hotellets DNA bygger på att vara både praktiskt och serviceinriktat. Det vi nu adderat är en ändå mer välkomnande och social atmosfär där vi vill skapa en nära upplevelse för de som besöker oss, oavsett om de bor eller bara är på besök Vi har nu 25 nyrenoverade rum, lobby, restaurang, bastu och relax, samt en större uteveranda i toppskick, säger Nicki Eby , hotelldirektör på Scandic Östersund Syd.

Det ligger mycket tanke och planering bakom utvecklingen av väghotellen för att anpassa både lokaler samt mat och dryck för framtidens hotellgäster. Det nya hotellkonceptet har utvecklats med hänsyn till förändrade familjekonstellationer, nya resemönster och omvärldstrender.

– Under de femtio år som gått sedan vi öppnade det första väghotellet har vi lett utvecklingen av hotellbranschen i Norden. Idag förväntar sig hotellgästen en upplevelse, inte bara en sängplats. Genom att utveckla vår service, mat och design vill vi överträffa gästernas förväntningar på morgondagens väghotell, säger Martin Creydt , Sverigechef på Scandic.

Scandic har under de senaste åren satsat mycket resurser på att lyfta fram mat och dryck som en viktig del i hotellvistelsen. Köksbaren, som också finns på Östersund Syd, är Scandics helt nya koncept inom mat och dryck som erbjuder svenska och internationella maträtter av hög kvalitet. Ambitionen är att servera god och näringsriktig mat och ta fighten med den annars så tråkiga maten längs vägarna. Köksbaren är anpassad för att gästerna ska kunna växla mellan arbete och fritid, vara sociala eller sitta ifred och se på tv samtidigt som de äter en bit mat.

– Jag ser fram emot att välkomna de boende runtomkring att njuta av vår goda mat i vår moderniserade miljö. Jag hoppas locka fler att umgås här i samband med evenemang, idrott, arbete eller bara socialt, säger Nicki Eby.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063