23948sdkhjf

De vann Stora Trafiksäkerhetspriset!

Malmö stad, Malte Månsson och Svebol Logistics vann Stora Trafiksäkerhetspriset 2015 i var sin kategori. Prisceremonien ägde rum på Transportforum i Linköping 8 januari.


Under en festlig prisceremoni med häftig elgitarrfanfar av Martin Nyman mitt inne i det stora branschmötet Transportforum i Linköping utsågs tre värdiga vinnare av Stora Trafiksäkerhetspriset 2015. Priset delades ut på eftermiddagen 8 januari och alla vinnarna fanns naturligtvis på plats. Prisutdelare var Jacob Albertsen, Mentor Communications och Anders Karlsson, chefredaktör och juryordförande.

I kategorin Årets Beställare prisades Malmö stad, för sin målmedvetna satsning på införande av BRT-busslinjer samt ett godstrafikprogram och som bidrar till ökad trafiksäkerhet i landets tredje största stad. Genom att välja en BRT-lösning, som snabbt och smidigt kan anpassas efter stadens växande förutsättningar, ger man kollektivtrafiken möjlighet att kostnadseffektivt växa i takt med stadens utmaningar. För Malmö stad växer. Om femton år kan invånarantalet vara 400 000. Staden kan bara växa genom förtätning och då blir det allt viktigare att kollektivtrafik, godstransporter, avfallshantering, gång- och cykeltrafik planeras för en trafiksäker och hållbar stad.

– Fantastiskt roligt att vi fått det här priset, det betyder mycket för oss som kämpat med Malmöexpressen och andra logistiklösningar just för att förbättra trafiksäkerhet och öka hållbarheten, sa Kerstin Gustafsson som tog emot priset tillsammans med Camilla Morland och Peter Håkansson – alla från Malmö stad.

Priset i kategorin Årets Leverantör tilldelades Malte Månsson som genom produkten S 1 Gard Bussöverkörningsskydd bidrar till att eliminera överkörningsolyckor med buss och därmed räddar liv och ökar säkerheten för resande inom kollektivtrafiken. TRAFIKFORUM har tidigare skrivet om produkten som blivit en stor framgång även affärsmässigt.

– Det här priset gläder oss mycket, de första bussarna utrustade vi för tio år sedan och nu finns det monterat på flera hundra bussar, sa Tomas Svensson som fanns med vid prisutdelningen tillsammans med företagets vd Dan Nilsson och Lisa Johansson, samtliga från Malte Månsson.

Priset i kategorin Årets Entreprenör gick till Svebol Logistics som genom Off Peak-projektet på ett aktivt sätt medverkar i försök med nattliga leveranser av livsmedel i Stockholm city. Därmed bidrar Svebol på ett proaktivt sätt till att öka trafiksäkerheten genom att minska trafikbelastningen i Stockholms centrala delar på dagtid. Detta trots att distribution av livsmedel är en hårt konkurrensutsatt nisch, oftast med små marginaler.

– Riktigt kul att vårt medvetna arbete med att öka trafiksäkerheten uppmärksammas med det här priset, sa Martin Svedin , Svebol Logistics.

Juryn i Stora Trafiksäkerhetspriset presenterades i Linköping av dess ordförande, Anders Karlsson, chefredaktör för Transport & Logistik Idag, RESFORUM och TRAFIKFORUM: Rickard Gegö, vd i Sveriges Åkeriföretag, Anna Grönlund, branschchef i Sveriges Bussföretag, Johan Lindström, generalsekreterare i NTF, Stefan Sedin, vd i Svensk Kollektivtrafik och Claudio Skubla, kommunikationschef i Svenska Taxiförbundet.

Stora Trafiksäkerhetspriset är ett årligen återkommande pris som delas ut av branschtidningarna RESFORUM, TRAFIKFORUM och Transport Logistik Idag, partner är Fogmaker. Syftet med priset – som i år delas ut för sjätte gången – är att lyfta fram goda exempel inom trafiksäkerhet, samt att främja det fortsatta arbetet inom detta viktiga område för yrkestrafik på väg inom godstransporter och persontrafik.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079