23948sdkhjf

Wallberg ny vd i Gekås

Jan Wallberg är ny vd för Skandinaviens största varuhus, tillika Sveriges största besöksmål – Gekås Ullared. Företrädaren Boris Lennerhov sitter dock kvar i styrelsen.
Boris Lennerhov har lämnat posten som koncern-vd efter 15 framgångsrika år i bolaget. Sedan årsskiftet er det Jan Wallberg som är chef för Gekås, en koncern som omsätter 5 miljarder kronor och drar runt 5 miljoner kunder till en liten ort i de halländska skogarna. Boris Lennerhov, som blivit ett väldigt välkänt namn och ansikte – inte minst tack vare tv-serien Ullared som snart har premiär för sin sjätte säsong – säger att beslutet att lämna över till någon annan är något som har vuxit fram över tiden:

– Jag har under 15 år fått vara med och utveckla Ullared från ett varuhus till en destination, och kan med gott samvete lämna över stafettpinnen till Jan, säger Boris Lennerhov .

Jan Wallberg, som tar över jobbet efter Boris, kommer närmast från ett jobb som vd på Blåkläder men har suttit med i Gekås styrelse sedan 2009. Jan jobbade som ekonomichef på Gekås fram till år 2003. Därmed är steget till vd-posten för den välkända destinationen inte så långt som man kan tro:

– Jag har ju följt Gekås noga, både utifrån och genom styrelsearbetet, så jag känner mig faktiskt ganska hemma redan. Men självklart är det med stor ödmjukhet som jag tar mig an uppgiften. Det stora kundfokus som genomsyrade hela Gekås kultur redan när jag var anställd som ekonomichef finns kvar och det tror jag är en stor anledning till vår framgång. Det gör också att jag tycker att det känns väldigt inspirerande att ta mig an den här uppgiften, säger Jan Wallberg och fortsätter:

– Viktigast för mig är att fortsätta arbetet med att förädla vårt koncept och utveckla Ullared som en besöksdestination av internationella mått.

Både Boris Lennerhov och Jan Wallberg kommer att finnas kvar i styrelsen för Gekås AB.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062