23948sdkhjf

Polis prisas för bussrazzior

Polisen Joakim Stenman har fått Stöldskyddsföreningens pris för arbetet med att försöka stoppa Östergötlands så kallade spritbussar, rapporterar Corren.
Joakim Stenman har fungerat som polisens talesperson när de riktade nedslagen mot icke seriösa bussföretag som satt i system att smuggla alkohol från norra Tyskland till Sverige. Metoden som tillämpats kallas ”Bus stop” och nu ska det arbetssättet börja tillämpas också i andra län, inte bara i Östergötland.

Svenska Stöldskyddsföreningen belönar vare år personer som gjort betydande insatser för att bekämpa brottslighet. Denna gång är det polisen Joakim Stenman som belönas med ett stipendion om 25 000 kronor för sina insatser. I prisets motivering heter det bland annat att ”projektet har bidragit till att ett flertal personer nu är misstänkta för grovt smugglingsbrott. Projektet har goda förutsättningar att spridas till andra dela av Sverige genom ett ökat internationellt samarbete”.

Prispengarna har Joakim Stenman redan använt till studiebesök vid Tullverkets gränskontroll i Helsingborg samt att försöka få fram nya grepp på hur tull och polis kan samverka mot den grova, organiserade alkholsmugglingen.

Fotnot. Rt-forum har tidigare skrivit om fenomenet och följder nu den rättsliga processen mot ett av de smugglingsmisstänkta bussbolagen som är hemmahörande i Östrergötlands län. Redaktionen kommer dock inte att publicera bolagets namn för tillfället, men vi vill gärna påpeka att det inte handlar om något medlemsföretag i Sveriges Bussföretag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079