23948sdkhjf

Eltaxidebut i Stockholm

Kunder som bokar taxi kan få se en Tesla model S dyka upp framför porten. Taxi Stockholm har satt två Tesla i trafik och fler kommer under 2015.
– Taxi Stockholm ligger i framkant inom miljöutvecklingen och hållbara transporter inom taxibranschen och det är ett naturligt steg att använda den stora utmanaren i bilbranschen – Tesla. Vi hoppas på att våra kunder kommer att uppskatta initiativet, säger Carina Herly som är marknadschef på Taxi Stockholm.

Under 2015 kommer fler elbilar finnas i taxitrafik då Taxi Stockholm, i linje med visionen om en transporttjänst utan fossila utsläpp, köper in elbilen Tesla model S. Två stycken bilar rullar nu som taxi på Stockholms gator och man kommer att köpa in upp till åtta fler under 2015.

Tesla kompletterar resten av vagnparken på ett bra sätt. Endast ett tiotal bilmodeller är godkända inom Taxi Stockholm som alla ska motsvara kundernas förväntan på komfort och leva upp till Taxi Stockholms strategi inom miljöområdet. Tesla model S hamnade på listan eftersom den tack vare sin moderna teknologi motsvarar kraven.

– Det är Teslas målsättning att accelerera världens utveckling mot eldrivna transporter. Vi är mycket glada över att jobba med företag som Taxi Stockholm och att se deras ansvarstagande, säger Peter Bardenfleth , Swedish Country Director.

Bilarna ingår som en del av den ordinarie vagnparken och har man tur är det en av dem som är närmast när man bokar sin bil.

Taxi Stockholms miljömål

Övergripande miljömål: 80 procent mindre CO2-utsläpp 2017 jämfört med 2005.

Resultat (2013): CO2-minskning jfr 2005: 74 procent, CO2-utsläpp/km, 52 g, 96 procent miljöbilar.

Investeringar (2013): 80 procent biogasbilar av drygt 1600 bilar. Två elbilar i taxitrafik, planer på att investera i fler. Upp till tio Tesla model S under 2015.

Om Tesla model S

Elmotorn i Taxi Stockholms bilar är på 380 hästkrafter och 440Nm. 0-100 km/h på 5.6 sekunder under total tystnad.

Laddas på 20-30 minuter på Tesla Motors egna Supercharger snabbladdstationer och över natten i ett trefasuttag.

Når 50 mil i stan, över 35 mil på motorväg på en laddning.

Källa: Taxi Stockholm
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063