23948sdkhjf

Startskottet för Bussförar-SM 2015!

Fredag 27 mars klockan 09.00 gick starten för Bussförar-SM, tävlingen där Sveriges bästa Bussförare 2015 ska utses. 7 september körs finalen.
Tävlingen Bussförar-SM genomförs för att uppmärksamma bussförarna och visa hur viktig deras kompetens är.

Varje år genomförs mer än 1 miljard resor inom kollektivtrafiken. En av de viktigaste yrkesgrupperna inom området är bussföraren som har en nyckelroll för att resan ska bli behaglig och säker. Förarna är företagets ansikte utåt och det är viktigt att som förare vara serviceinriktad, representativ och att ha ett bra kundbemötande. Man ska dessutom kunna köra fordonet mjukt och säkert, ekonomiskt och riskmedvetet och man ska kunna manövrera fordonet i trånga trafikmiljöer.

Bussförar-SM 2015 genomförs i två delar. Kvalificeringen sker genom ett internetbaserat prov som från den 27 mars finns på www.bussforar-sm.se . Senast den 21 juni ska alla tävlande ha genomfört uttagningsprovet för att ha chans att gå vidare.

De 16 bästa från kvalificeringen bjuds in till finalen måndagen den 7 september för att delta i omfattande praktiska prov. För tredje året i rad genomförs finaltävlingen på Gillingebanan strax utanför Stockholm. Dagen avslutas med att Sveriges bästa bussförare koras.

– Tävlingen handlar om så mycket mer än att manövrera en buss. Det handlar även om att ta hand om människor och att agera rätt vid olyckstillbud. Dessutom måste man tänka på att köra säkert, ekonomiskt och miljövänligt. Genom att visa på kompetensen hos de bästa bussförarna i landet skapar vi viktiga förebilder och bidrar till att öka yrkesstoltheten i en bransch med stort rekryteringsbehov, säger Maria Sjölin , Transportgruppen.

För mer information kontakta:
Maria Sjölin , Branschutvecklare Utbildning och Arbetsmarknad, Transportgruppen
08-762 71 55, maria.sjolin@transportgruppen.se
Jacob Albertsen , Projektledare Bussförar-SM, Mentor Communications AB 
08-670 41 27, jacob.albertsen@mentoronline.se
Bussförar-SM arrangeras av Sveriges Bussföretag i samarbete med tidningarna RESFORUM och TRAFIKFORUM som är Nordens ledande tidningar inom persontrafik. Samarbetspartners är Gillinge Stockholms Trafiksäkerhetscente r, VDL Bus Sweden AB och Grönlunds Yrkesutbildningar . Partners är Keolis , Transdev , Nettbuss , Buss i Väst AB , KFS och Kommunal
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062