23948sdkhjf

Nobina leder Bussförar-SM

Tävlingen Bussförar-SM 2015 öppnades 27 mars och just nu leder Nobina vad gäller antalet anmälda förare – men Keolis ligger bara en förare efter.


Totalt hade 156 bussförare anmält sig till årets Bussförar-SM 21 april, alltså då anmälningen via nätet endast varit öppen i knappt fyra veckor med påskhelg och allt. Av dessa kommer 51 bussförare från Nobina som slår Keolis med minsta möjliga marginal, de har 50 anmälda så här långt. En bit efter kommer Transdev (tidigare Veolia) med 28 anmälda bussförare. Hård strid i toppen alltså och mycket kan hända fram till den dag då anmälningen stänger 21 juni.

– Det är ju inte helt oväntat att de tre största operatörerna i branschen ligger i topp av anmälningarna, men det är samtidigt roligt att se att många av de mindre aktörerna i branschen verkar ha satt deltagandet i Bussförar-SM högt upp på agendan, säger Jacob Albertsen , projektledare för Bussförar-SM på Mentor Communications Group som med varumärkena TRAFIKFORUM och RESFORUM arrangerar tävlingen på uppdrag av Sveriges Bussföretag. Han fortsätter:

– Jag kan dessutom låta meddela att tre av tidigare års vinnare är med och tävlar även i år. Bland andra Pär Fransson som vann tävlingen 2014. Detta borgar för att nivån på de tävlande är hög, och intresset är stort. Vi ligger redan 30 personer plus med antalet anmälda till kvalificeringen jämfört med föregående år vid samma tidpunkt.

Bland de mindre bussbolagen har Jacob Albertsen redan nämnt titelhållaren Pär Fransson från JoRo Buss i Eksjö som därmed har en riktigt vass förare anmäld. Ett annat minre bolag som sticker ut är Omnibusslinjen Habo Hjo med fyra anmälda förare, just därifrån kommer två förare som blivit silvermedaljörer i tävlingen, Ronny Edwardsson 2014 och Samuel Carlsson 2013.

Hur går det sedan? Rt-forum kommer regelbundet att rapportera anmälningsläget med jämna mellanrum och när vi har en redovisning kommer den att gå ut med TRAFIKFORUM:s torsdagsbrev.

FAKTA/Bussbolag med minst två anmälda förare
Nobina , 51
Keolis , 50
Transdev , 28
Omnibusslinjen Habo Hjo , 4
Gamla Upsala Buss , 4
Nettbuss , 3
Abramssons Buss AB , 2
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.378