23948sdkhjf

Keolis förbi Nobina i Bussförar-SM

Tävlingen Bussförar-SM 2015 öppnades 27 mars och 7 maj leder Keolis klart över Nobina som hade en knapp ledning vid förra redovisningen.
Totalt hade 270 bussförare anmält sig till årets Bussförar-SM 7 maj, alltså då anmälningen via nätet endast varit öppen i knappt fyra veckor med påskhelg och allt. Av dessa kommer 80 förare från Keolis, därefter återfinns förre ledaren Nobina med 73 förare. Transdev (före detta Veolia) har nu 35 anmälda förare. De största operatörerna håller alltså tätpositionerna, med den skillnaden att Keolis nu kört ifrån Nobina. Men det är inte alls säkert att segraren kommer från någon av dem:

– Jag kan låta meddela att tre av tidigare års vinnare är med och tävlar även i år. Bland andra Pär Fransson som vann tävlingen 2014. Detta borgar för att nivån på de tävlande är hög, och intresset är stort, säger Jacob Albertsen , projektledare för Bussförar-SM på Mentor Communications Group som med varumärkena TRAFIKFORUM och RESFORUM arrangerar tävlingen på uppdrag av Sveriges Bussföretag.

Bland de mindre bussbolagen har Jacob Albertsen redan nämnt titelhållaren Pär Fransson från JoRo Buss i Eksjö som därmed har en riktigt vass förare anmäld. Ett annat mindre bolag som sticker ut är Omnibusslinjen Habo Hjo med fyra anmälda förare, just därifrån kommer två förare som blivit silvermedaljörer i tävlingen, Ronny Edwardsson 2014 och Samuel Carlsson2013.

Hur det går framöver kommer Rt-forum regelbundet att rapportera med jämna mellanrum.

FAKTA/Bussbolag med minst tre anmälda förare 7 maj
(Antal anmälda 21 april inom parentes)

Keolis , 80 (50)

Nobina , 73 (51)
Transdev , 35 (28)

Omnibusslinjen Habo Hjo , 4 (4)
Nettbuss , 4 (3)

Gamla Upsala Buss , 4 (4)

Björks Buss , 3 (-)

Abramssons Buss AB , 3 (2)
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063