23948sdkhjf

Keolis drar ifrån

Keolis ökar farten i Bussförar-SM och har nu 104 anmälda förare i tävlingen – en bit efter kommer Nobina med 84 anmälda förare.
26 maj hade 350 bussförare anmält sig till Bussförar-SM 2015 genom att göra inledningsprovet på nätet. Det innebär plus 80 förare jämfört med förra redovisningen 7 maj.
– Det är riktigt roligt att se att anmälningstrycket ligger fortsatt högt med närmare 350 tävlande och närmare en månad kvar att kvalificera sig. Inte helt oväntat är "jättarna" Nobina, Keolis och Transdev i topp när det gäller anmälningar. Dock saknar jag lite anmälningar från Arriva, Bergkvarabuss och inte minst de större företagen i norra Sverige som till exempel Byberg & Nordin/KR-Trafik, säger Jacob Albertsen , projektledare för Bussförar-SM på Mentor Communications Group som med varumärkena TRAFIKFORUM och RESFORUM arrangerar tävlingen på uppdrag av Sveriges Bussföretag.

Ännu är det gott om tid, anmälningen till Bussförar-SM är öppen fram till 21 juni. Därefter kommer de förare som gjort allra bäst ifrån sig att kallas Bussförar-SM:s finaltävling. Är allt klart inför den?

– Ramarna för finaltävlingen den 7 september på Gillinge Trafiksäkerhetscenter håller på att finslipas på, och vi har knutit till oss vår fordonspartner VDL även i år vilket är riktigt roligt, säger Jacob Albertsen.

FAKTA/Bussbolag med minst 3 anmälda förare
(Antal anmälda vid förra redovisningen)

Keolis 104 (80)
Nobina 86 (73)
Transdev 47 (35)
Nettbuss 9 (4)
Omnibusslinjen Habo Hjo 5 (4)
Samtrafiken i Sverige 4 (-)
Byberg & Nordin 4 (-)
Gamla Upsala Buss 4 (4)
VS & Persson Bussar 4 (-)
Björks Buss 3 (3)
Abramsson Buss 3 (3)
Siljans Buss 3 (-)
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.124