23948sdkhjf

Keolis toppar Bussförar-SM

Keolis har kopplat greppet i Bussförar-SM:s förarliga, 119 av totalt 398 anmälda förare – ännu kan dock mycket hända, sista anmälningsdagen är 21 juni.
I den förra uppdateringen kring Bussförar-SM konstaterade projektledaren Jacob Albertsen att han saknade ett antal av de större aktörerna på marknaden. Detta fick genomslag och vi ser i dagens redovisning en fördubbling av antalet anmälda från Arriva som nu har 2 anmälda förare (1). Fördubblar antalet tävlande gör också Björks Buss som seglar upp med 6 anmälda (3). Byberg & Nordin/KR har nu 9. Den som är intresserad av att anmäla sig kan klicka HÄR ! Det finns verkligen skäl att göra det inför årets tävling:

– Vinnaren kan numera inte bara lämna Gillinge Trafiksäkerhetscenter med äran av att vara Sveriges Bästa Bussförare 2015. Som en extra bonus är vi glada över att kunna erbjuda vinnaren resecheckar till ett värde av 6000 kronor. Dessa kan användas för att boka en resa eller som delbetalning på en längre resa. "Vi har länge fått önskemål om att vinnaren bör premieras lite extra, och detta är ett utmärkt sätt, säger Projektledaren Jacob Albertsen . Han fortsätter:

– Roligt att vi förutom de stora aktörerna nu ser en tydlig trend mot att även mindre bussföretags förare anmäler sig. Det är de som står för den stora ökningen av antalet anmälda sedan sist.

I toppen är det oförändrat läge med Keolis i topp med 119 anmälda, Nobina på andraplats med 93 och Transdev på en stabil tredjeplats med 49 anmälda.

Totala antalet anmälda per den 10 juni är 398. Siktet är inställt på att toppa förra årets antal anmälda till kvalificeringstävlingen. 507 bussförare kämpade då om de 16 finalplatserna på Gillinge Trafiksäkerhetscenter i Vallentuna norr om Stockholm.

Finaltävlingen genomförs måndag 7 september och årets upplaga är mer inriktad på rekrytering än någonsin. Bussförar-SM har ett bra samarbete med Arbetsförmedlingen där bland annat en branschdag för arbetsförmedlare arrangeras för att informera om branschens behov till arbetsförmedlare. Ansvarig för denna del av Bussförar-SM är Maria Sjölin på Sveriges Bussföretag, som också är arrangör av Bussförar-SM i samarbete med tidningarna TRAFIKFORUM och RESFORUM.

– Vi har för att undvika missförstånd valt att lägga informationen till arbetssökande på en egen hemsida www.bussjobb.nu där man på ett enkelt sätt kan söka sig vidare till information om dagen och samarbetet med Arbetsförmedlingen, säger Jacob Albertsen.
FAKTA/Bussbolag med minst 2 anmälda förare

(Antal anmälda vid förra redovisningen)
Keolis 119 (104)

Nobina 93 (86)

Transdev 49 (47)
Byberg & Nordin/KR 9 (4)

Nettbuss 9 (9)

Omnibusslinjen Habo Hjo 7 (5)
Björks Buss 6 (3)
Bergkvarabuss 4 (1)
Wiedermans Buss 4 (2)
Samtrafiken i Sverige 4 (4)

Gamla Upsala Buss 4 (4)

VS & Persson Bussar 4 (4)

Abramsson Buss 3 (3)

Siljans Buss 3 (3)
Arriva 2 (1)
J&Å Busstrafik 2 (2)
Ringarums Linjetrafik 2 (2)
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079