23948sdkhjf

Nytt rekord för Bussförar-SM

Totalt 526 bussförare anmälde sig till Bussförar-SM 2015 vilket är nytt rekord – av dessa kommer 16 förare till finalen 7 september.
Ännu en gång har tävlingen Bussförar-SM slagit anmälningsrekord, vad är förklaringen till att så många bussförare klivit in i tävlingen att vi fått nytt deltagarrekord?
– Trots att - eller kanske tack vare - att vi hade lite strul med tekniken då vår leverantör av kvalificeringsverktyget bytte servrar i två dagar istället för 120 minuter, så blev det en riktig rusning mot slutet av den förlängda anmälningsperioden. Bara de sista tre timmarna kom det in 20 anmälningar, säger Projektledaren Jacob Albertsen .

Nivån är som vanligt mycket hög på deltagarna som måste klara fler än 26 rätt för att ha chans till finaltävlingen på Gillinge Trafiksäkerhetscenter den 7 september. Fem tävlande är redan klara finalister, de personerna fick full pott i kvalificeringen.

– Nu kommer den roligaste perioden - faktiskt under hela året - att ringa runt till finalisterna och berätta att de är i final. Vissa har jag pratat med tidigare, men andra blir spännande nya bekantskaper, säger Jacob Albertsen.

Namnen publiceras på rt-forum efter att varje finalist blivit kontaktad per telefon, detta kommer att ske de närmaste dagarna.

Finaltävlingen genomförs måndag 7 september och årets upplaga är mer inriktad på rekrytering än någonsin. Bussförar-SM har ett bra samarbete med Arbetsförmedlingen där bland annat en branschdag för arbetsförmedlare arrangeras för att informera om branschens behov till arbetsförmedlare. Ansvarig för denna del av Bussförar-SM är Maria Sjölin på Sveriges Bussföretag, som också är arrangör av Bussförar-SM i samarbete med tidningarna TRAFIKFORUM och RESFORUM.

– Vi har för att undvika missförstånd valt att lägga informationen till arbetssökande på en egen hemsida www.bussjobb.nu där man på ett enkelt sätt kan söka sig vidare till information om dagen och samarbetet med Arbetsförmedlingen, säger Jacob Albertsen.

En speciell tävling i tävlingen är vilka bussbolag som får flest förare att anmäla sig till Bussförar-SM. I år vann Keolis med god marginal med hela 167 anmälda förare. Tvåan Nobina lyckades också passerar 100-strecket med 108 anmälda bussförare, trean Transdev kom inte riktigt dit med sina 93 anmälda förare.

Bland bussbolagen utanför giganterna som redan nämnts finns också fina insatser som visas i tabellen nedan, exempelvis Byberg & Nordin/KR som nådde 30 anmälningar vilken innebär att bolaget nära nog trefaldigade antalet anmälda den sista veckan.

FAKTA/Deltagare i Bussförar-SM 2015 efter förarnas bussbolag

(Antal anmälda vid förra redovisningen)

Keolis 167 (123)
Nobina 108 (96)
Transdev 93 (58)
Byberg & Nordin/KR 30 (11)
Nettbuss 14 (10)
Arriva 13 (4)
Björks Buss 10 (7)
Bergkvarabuss 9 (5)
Omnibusslinjen Habo Hjo 8 (8)
VS & Persson Bussar 6 (5)
Wiedermans Buss 5 (4)
Samtrafiken i Sverige 4 (4)
Gamla Upsala Buss 4 (4)
Abramsson Buss 3 (3)
Siljans Buss 3 (3)
Mohlins Bussar 2 (-)
J&Å Busstrafik 2 (2)
Ringarums Linjetrafik 2 (2)

Bussbolag med 1 förare anmäld*:
Alternativ Trafik
Buss Ola
Förenade Buss Karlstad
Fridströms Buss
Gimo Bussresor
Henriks Resor
Hjälmåkrabuss
JoRo Buss
Lebu/Buss i Väst
Sohlbergsbuss
Thygessons Bussar
Viby Buss
Wallnersbuss
Österlenbuss

*) Vissa bussförare är anmälda utan angivet bussbolag, därför blir det inte 526 förare när de ovan angivna förarna summeras.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.113