23948sdkhjf

OS i Lillehammer 2016

2016 är Norge värdland för Världsungdoms-OS i Lillehammer på behagligt bussavstånd från Sverige.
Evenemanget Världsungdoms-OS äger rum i Lillehammer mellan den 12 och 21 februari. Under tio dagar tävlar 1100 unga idrottare från hela världen i 15 olympiska discipliner. Även om det är en professionell tävling finns det också ett fokus på kultur och utbildning. Nytt för i år är en innovativ miljö-twist på själva invigningen.

– Norge har en lång och stolt tradition inom vintersport och lockar ett stort antal europeiska skidturister varje år, som kommer hit för både alpint och längdskidåkning. Därför ser vi mycket fram emot Världsungdoms-OS 2016 och hoppas att spelen kommer att inspirera ännu fler att åka skidor i Norge, säger Per-Arne Tuftin, reselivsdirektör för Innovasjon Norge.

Ungdoms-OS utvecklar framtidens idrott På Världsungdoms-OS i Lillehammer deltar totalt 1100 av världens bästa vinter-idrottare i åldern 15-18. De kommer att tävla i 70 sportevenemang i 15 olympiska discipliner. Statistiken visar att många av de unga idrottstalangerna senare kommer att delta i vanliga vinter-OS. Även om Världsungdoms-OS är en tävling med ambitiösa och professionella idrottsmän, finns det också ett fokus på att utveckla framtidens idrotter och att utvidga omfattningen av de olympiska disciplinerna.

– Under 2012, på Världsungdoms-OS I Innsbruck, var slopestyle med i ett olympiskt sammanhang för första gången någonsin. 2014 blev det en del av vanliga OS. Detsamma har varit fallet för andra discipliner genom åren. I Lillehammer 2016 kommer monobob och cross-country cross vara helt nytt, säger Per-Arne Tuftin.

Världsungdoms-OS är en idrottstävling där sport möter kultur och utbildning. Därför måste alla deltagare vara i området under eventets tio dagar och även ta del av utbildningsprogrammet Learn & Share som pågår under spelen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08