23948sdkhjf

Hallandsåstunneln klar för trafik

Det tog 23 år – men nu kan tågen börja rulla i tunneln genom Hallandsås – ett lyft för den spårbundna kollektivtrafiken i regionen.
8 december invigdes tunneln genom Hallandsås och 13 december rullar det första tåget i ordinarie trafik genom åsen i stället för över. Det blir startskottet för en helt ny kollektivtrafik på Bjärehalvön och mellan Halland och Skåne. Förslöv blir en knutpunkt där du kan byta mellan Pågatåg söderut och bussar mot Ängelholm, Båstad och Torekov.

– Bjäre får en fantastisk kollektivtrafik. Vi har sett över hela bussnätet och skapat kopplingar mellan bussar och tåg. Bor du i Torekov kan du till exempel ta dig till Göteborg eller Malmö och vara framme före klockan åtta om du tar första bussen till Båstad, där du byter till nya linje 501 Stationspendeln som tar dig till stationen i lagom tid till tågen både söderut och norrut, säger Kasper Kalén , affärsutvecklare på Skånetrafiken.

– I och med Pågatågen till Halmstad kan den som bor i Helsingborg, Ängelholm eller Båstad faktiskt åka till Halmstad och Göteborg en gång i halvtimmen i rusningstid. I Halmstad finns det nämligen ett bra byte till de extra Öresundstågen som går Göteborg-Halmstad, säger Mats Ohlsson , affärsutvecklare för Pågatågen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172