23948sdkhjf

Ottosson ny VD för SL

Stockholms läns landsting har beslutat att utse Caroline Ottosson till ny chef för trafikförvaltningen, vd för SL och Waxholmsbolaget.
Caroline Ottosson kommer närmast från tjänsten som chef för verksamhetsområde Trafikledning och ställföreträdande generaldirektör vid Trafikverket. Företrädaren Anders Lindström stängdes av från sin tjänst efter en snatteriförseelse i Hongkong – och 26 maj i år sa han upp sig. Sedan dess har SL saknat en vd men 1 mars 2016 tillträder Caroline Ottosson.

– Caroline är en person med bred kunskap och erfarenhet i trafikfrågor samtidigt som hon har visat mycket god förmåga att tillsammans med en ledningsgrupp leda komplexa organisationer, säger Toivo Heinsoo landstingsdirektör.

Under de kommande åren står Stockholms läns landsting för historisk stor utbyggnad av kollektivtrafiken och många förbättringar. Under 2017 ska Citybanan tas i trafik, pendeltågen får nya stationer och bättre förutsättningar för driftsäkerheten. Tunnelbanan kommer att byggas ut med 19 km nya spår och nio nya stationer som kommer att påbörjas 2016 och stå klar cirka 2025.
– Jag ser fram emot att arbeta med fortsatta förbättringar av kollektivtrafiken i Stockholms län och att tillsammans med alla medarbetare bidra till en ännu högre attraktivitet för att få flera att välja kollektiva färdmedel, säger Caroline Ottosson , tillträdande chef för trafikförvaltningen, vd för SL och Waxholmsbolaget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078