23948sdkhjf

Rasta köper Rasta-anläggningar

Rasta förvärvar tre franchisetagares rörelser för drygt 13 miljoner kronor, det handlar om Rasta Tanum, Rasta Vårgårda och Rasta Snapparp.
De förvärvade rörelserna, Inom bolagets affärsområde Serviceanläggningar, omsätter omkring 50 miljoner kronor i butik och restaurang. Dessutom säljer anläggningarna drivmedel för cirka 130 miljoner kronor. Köpeskillingen erläggs kontant och avser förvärv av rörelserna.

Köpeskillingen är 13,3 miljoner kronor, varav 2,3 miljoner kronor erläggs som en tilläggsköpeskilling efter 12 månader. Tillträde av rörelserna sker den 1 januari 2016.

Förvärvet av rörelserna är från närstående Mikael Tervaniemi, som tillhör familjen Tervaniemi och han är dessutom styrelseledamot i Rasta Group AB. Mikael Tervaniemi har drivit anläggningarna sedan 2006. Priset på rörelserna är i enlighet med en extern värdering och är i nivå med tidigare gjorda förvärv i Rasta. Förvärvets påverkan på koncernens resultat är runt 7 procent av både omsättning och resultat. I Rasta Group AB:s styrelsebeslut i frågan så har vare sig Mikael Tervaniemi eller Marita Tervaniemi deltagit, då de är jäviga.

– Rasta är Sveriges ledande restaurang- bensin- och hotellkedja på de stora vägarna och det är min övertygelse att Rasta genom sin vilja och kompetens kommer att vidareutveckla verksamheten på ett positivt sätt, säger Mikael Tervaniemi , ägare till Svenska Vägrestauranger AB.

– Det här är vägkrogar som vi känner väl till och det är skönt att ha dom tillbaka i Rastafamiljen fullt ut, säger Ulrik Svartborn , vd Rasta Group AB.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.067