23948sdkhjf

Sohlberg sparkar 15

När Sohlbergs Buss rekonstrueras får de fast anställda bussförarna behålla jobbet – men bland de timanställda har 15 blivit uppsagda.
Ackordsuppgörelsen fortsätter i den rekonstruktionsprocess som Sohlberg Buss nu är inne i. Men det verkar som om kraschen blir något mindre brutal än väntat, många får ändå behålla jobbet i det nya bolag som nu sakta växer fram – i mindre storlek.

Som Rt-forum tidigare rapporterat är det advokat Lennart Molander som fått uppdraget att rekonstruera bolaget som hamnade i akut kris under hösten 2015. Verksamheten kommer enligt honom att fortsätta men i betydlig mindre skala än tidigare. Omsättningen kommer att bli mindre och många av bolagets stora bussar ska säljas.

Exakt var rekonstruktionen kommer att landa är långt ifrån klart – Lennart Molander kan inte svara på hur stor del av Sohlbergs skulder som kommer att betalas tillbaka till fordringsägarna. Men han är fortfarande helt övertygad om att Sohlberg ska kunna rulla igen med en ny mindre kostym. Att inte fler än ett 15-tal förlorar jobbet som det ser ut just nu är faktiskt betydligt bättra än många befarat.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063