23948sdkhjf

Arlanda slog rekord

Arlanda flygplats passerade 23 miljoner resenärer 29 december – ett viktigt steg mot målet att bli Skandinaviens största flygplats har därmed uppnåtts.
Totalt 23 personer gratulerades symboliskt när det nya resenärsrekordet passerades vid 14-tiden 29 december. Bland dem fanns familjen Paulson från Lidingö var med och satte nytt resenärsrekord på Stockholm Arlanda Airport idag. De passerade säkerhetskontrollen när Arlanda för första gången nådde 23 miljoner resenärer. Därmed har Arlanda på sex år gått från 16 till 23 miljoner resenärer.

– Vilken glad överraskning, vi är på väg till Aspen i USA för att åka skidor och hade ingen aning om att vi skulle bidra till Arlandas rekord, säger Jessica Paulson .

Flygplatsens mål är att bli Skandinaviens största flygplats år 2020, främst i kamp med Köpenhamn Airport (Kastrup) och Gardermoen i Oslo. Dit är det ännu en bit kvar, Kastrup passerade 24 miljoner resenärer per år redan under 2014.

Utlandsresandet har dock ökat kraftigt på Arlanda de senaste åren. På två år har flygplatsen fått 13 nya interkontinentala direktlinjer, vilket är ett bevis på Stockholmsregionens dragningskraft och Sveriges tillväxt som lockar både affärs- och privatresenärer.
Rekordresenärerna fick var sitt värdebevis att handla för inför resan.

– Kul, nu går vi och shoppar innan vi åker till Aspen, säger Nicklas Paulsen och familjen försvinner in i vimlet i utrikesterminal 5.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126