23948sdkhjf

Malmö stadsbussar slog rekord

Malmö stadsbussar har haft problem, men inte med resenärerna – under 2015 klev 40 miljoner ombord vilket är nytt rekord.
Aldrig tidigare har så många resor gjorts med stadsbussarna i Malmö under ett och samma år. Den 22 december blev Sanja Krantz den som steg på bussen för att göra den 40:e miljonte resan. Under 2015 har det gjorts två miljoner fler resor än fjolåret och utvecklingen väntas fortsätta.

Resandet med stadsbuss i Malmö ökar stadigt. Under 2014 gjordes 38 miljoner resor och målet för 2015 sattes högt, hela 40 miljoner resor. Skånetrafikens satsningar bland annat på linje 7 och linje 8 samt konceptet med MalmöExpressen har gett utdelning.

– Malmö utvecklas och går mot att bli en mer urban stad med en livsstil där det är naturligt att leva utan bil. Vi ser en ökad efterfrågan i Malmö på det enkla och hållbara resandet. Fler vill resa hållbart och när bussarna går så ofta att en tidtabell inte behövs, då blir det enkelt att resa. Vi ser den utvecklingen väldigt tydligt på linjerna, säger Jonathan Pershaf , ansvarig affärsutvecklare på Skånetrafiken för Malmö.

Dagarna innan jul nåddes årsmålet med 40 miljoner resor. Klockan var strax efter 10 den 22 december när Sanja Krantz med dottern Blanka steg på buss 7 och uppvaktades med blommor och två laddade Jojo-kort av Skånetrafikens Jonathan Pershaf och Per Karlsson, trafikchef på Nobina i Malmö.
– Jättetrevligt, vilken överraskning. Vi har bil, men tar bussen till stan. Tidigare har vi cyklat, men nu tar vi bussen för att vänja barnen vid hur man ska åka, sa Sanja Krantz glatt när hon fick buketten.

Det var inte bara Sanka Krantz och dottern som uppmärksammades, alla som åkte den aktuella bussen fick ta emot en gåva av Skånetrafiken, vilket var uppskattat. Sedan 2014 är det Nobina som kör stadsbussarna i Malmö på uppdrag av Skånetrafiken. Nobina har satsat på lokal marknadsföring och informationsinsatser i Malmö för att öka kunskapen och intresset hos Malmöborna för stadsbusstrafiken.

– Det känns bra. Det är en verklig milstolpe för oss att fira 40 miljoner resor i Malmö under ett år. Framtiden ligger för oss och nu ser vi fram emot att få fira 50 miljoner, säger Per Karlsson , trafikchef på Nobina i Malmö.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141