23948sdkhjf

Eurovision drar igång

25 januari blir Stockholm officiell värd för Eurovision Song Contest 2016 – det är upplagt för mycket bussresor till och omkring evenemanget.
Planerna inför Eurovision Song Contest i maj tar form. Den 25 januari tar Stockholm officiellt över värdskapet för Eurovision Song Contest 2016. Redan nu är flera av hjärtpunkterna för festen utsedda. Samtidigt kommer evenemanget att generera många bussresor - får många vill säkert vara med i festligheterna.

Eurovision Village, den stora festplatsen för allmänheten, kommer att finnas i Kungsträdgården. Det är också klart att feststället Euroclub kommer att byggas av Stockholms stad på Skeppsbron. Därifrån kommer gästerna att kunna festa med sjöutsikt över hela centrala Stockholm. Dessutom är det klart att den stora invigningsfesten där artisterna går på röda mattan kommer att hållas i Stockholms stadshus.

– Valet av Stockholms stadshus för öppningsceremonin och Kungsträdgården för Eurovision Village känns helrätt, men det som verkligen sticker ut är den unika placeringen av Euroclub på en av Stockholms absolut vackraste platser - Skeppsbron. Det kommer bli magiskt, säger tävlingsproducenten Christer Björkman .

Stockholm vill skapa tidernas Eurovisionparty i maj.

– Vår ambition är att Eurovision ska märkas i hela staden. Utöver tävlingarna som hålls i Globen, så kommer det bli flera festplatser och andra evenemang runtom i Stockholm. Vi ser fram emot att välkomna Europa till en fantastisk musikfest i maj, säger Karin Wanngård , finansborgarråd.

När Wien lämnar över stafettpinnen till Stockholm vid en ceremoni i Stadshuset den 25 januari, sker även lottningen av vilka länders bidrag som kommer att delta i de två olika semifinalerna, en så kallad Allocation Draw.

Evenemanget som helhet pågår i två veckor och staden rekryterar volontärer att hjälpa till att ta hand om alla gäster – såväl stockholmare som besökare från världens olika hörn. I samband med Allocation Draw kommer arrangören att presentera fler nyheter om vad som kommer att hända i Stockholm under Eurovisionveckorna. Återigen, det kommer att behövas många bussar för att alla ska kunna vara med.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.057