23948sdkhjf

London i weekendtoppen

London var det populäraste resmålet bland storstäder under förra året – det visar Airtours försäljningsstatistik.
London är den storstad som flest av Airtours resenärer valde att besöka förra året, men Prag, Budapest och Nice ökar mest. Även Berlin, som ligger på plats tre, är ett av de mest populära storstadsresmålen.

– Om vi blickar framåt så fortsätter Prag att öka i popularitet, precis som Budapest, Nice och uppstickaren Dublin. Prisnivåerna i förhållande till svenska kronan kan spela viss roll tillsammans med att man vill uppleva ett nytt alternativ till London och Paris, säger Stefan Chatzopoulos , informationschef på Airtours.

Airtours nyligen genomförda kundundersökning Resekompassen visar att 55 procent tycker att priset för resan är viktigast när de väljer resmål för en storstadsweekend. Fyra av tio uppger däremot att det viktigaste är att resmålet har många kulturupplevelser.

– En anledning till att många väljer att resa till Prag är troligen den fördelaktiga prisnivån i kombination med att det ligger på lagom långt avstånd från Sverige. Dessutom är staden känd för sin historiska atmosfär och många sevärdheter, säger Stefan Chatzopoulos.

Detta med Prag är något att tänka på för bussresearrangörer som inte redan gjort det. Med bussen kan dessutom intressanta omgivningar i Tjeckien besökas, något som flygresenären missar.

Weekendresornas Topp 15 under 2015
1. London (-15 %)
2. Prag (+8 %)
3. Berlin (-16 %)
4. Palma (+10 %)
5. Malta (+ 6 %)
6. Rom (-20 %)
7. Paris (-22 %)
8. Budapest (+14 %)
9. Barcelona (- 8 %)
10. Dubrovnik (- 6 %)
11. Istanbul (-44 %)
12. Wien (-10 %)
13. Dublin (-7 %)
14. Nice (+ 21 %)
15. Lissabon (- 4 %)

Källa: Airtours undersökning Resekompassen – den genomförs så att 2000 av researrangörens kunder svarat på enkätfrågor under oktober 2015.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078