23948sdkhjf

Ek tar över Upphandlingsmyndigheten

Inger Ek blir den nya generaldirektören för Upphandlingsmyndigheten – Regeringen fattade sitt beslut 14 januari.
– Jag vill gratulera Inger Ek till ett spännande och viktigt uppdrag som har stor betydelse för upphandlande myndigheter, företag, skattebetalare och för välfärdsutvecklingen. Samtidigt vill jag gratulera Upphandlingsmyndigheten som får en chef med stor kunskap om upphandlingsområdet och en gedigen chefserfarenhet, säger vikarierande generaldirektör Ann-Christin Nykvist i en kommentar till regeringens beslut.

Inger Ek kommer närmast från posten som vd för Göteborgs Stads Upphandlings AB. Hon har tidigare erfarenhet som bland annat stadsjurist och upphandlingschef i Mölndal och förvaltningsjurist på Vägverket.

– Upphandlingsmyndigheten ska vara en spjutspets som aktivt och visionärt utvecklar den goda offentliga affären. Med Inger Ek som generaldirektör tillsammans med de engagerade medarbetarna på myndigheten finns alla förutsättningar för att myndigheten ska bidra till goda offentliga affärer, säger Ann-Christin Nykvist.

Inger Ek har arbetat som vd på Upphandlingsbolaget i Göteborg sedan 2008 och under denna tid har bolagets roll och verksamhet utvecklats i Göteborgs Stad. Från ett bolag med 25 anställda till idag en inköpscentral med drygt 60 anställda.

– En stor anledning till att jag har fått detta erbjudande är att jag har haft förmånen att få arbeta med Upphandlingsbolagets uppdrag och utveckling. Det är jag oerhört tacksam för, säger Inger Ek.

Inger Ek tillträder den nya tjänsten den 15 april 2016.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062