23948sdkhjf

Keolis tar över i Karlstad

Förenade Buss ger upp stadstrafiken i Karlstad i förtid – från 28 februari blir det i stället Keolis som greppar rattarna i solstadens bussar.
Förenade Buss, som sedan 1 juli 2013 ansvarat för driften av stadstrafiken i Karlstad, väljer nu att avsluta sitt avtal med Karlstads kommun i förtid. Resenärerna kan dock förvänta sig att stadstrafiken kommer att fungera som vanligt.

Keolis vann i höstas upphandlingen av stadstrafiken med avtalsstart den 13 juni. I och med att Förenade Buss nu avslutar sitt avtal i förtid tar Keolis över lite tidigare än planerat. Avtalet gäller från 28 februari till 12 juni 2016 via ett tilläggsavtal och sedan som ordinarie avtal från 13 juni fram till 2023 med möjlighet att förlänga i 2 år.

– I december 2015 avslutades merparten av trafikavtalen med Värmlandstrafik efter förlorad upphandling och i juni 2016 tar avtalet med Karlstads kommun och tätortstrafiken slut på grund av lågt lämnat anbud. Med hänsyn till de förändringar av verksamheten som pågår för bolaget har vi kommit överens med Karlstads kommun om att detta är lämplig tidpunkt, säger Bengt Åström vd, Förenade Buss.

Keolis övertagande av stadstrafiken kommer inte medföra några förändringar av exempelvis Karlstadsbuss tidtabeller. Utan resenärerna kan förvänta sig att stadstrafiken kommer fungera precis som vanligt.

– I och med att bussar, personal och depå är densamma så ser vi inte att denna förändring ska märkas hos Karlstadsborna, säger Peter Kullgren (KD), ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

– Det är alltid komplicerat att både avsluta och starta upp ett så här stort trafikuppdrag på ett kvalitetssäkert sätt. Vi har fört diskussioner med både Förenade Buss och Keolis och funnit att detta är en tidpunkt som fungerar för alla parter. Vi tackar Förenade Buss och dess ägare för ett gott jobb och hälsar Keolis välkomna till Karlstad, säger Mattias Bergh , chef för Karlstadsbuss.

– Vi är förväntansfulla och ser med tillförsikt fram emot trafikstarten. Tack vare ett bra samarbete med Karlstadsbuss och Förenade Buss och genom det stöd och engagemang vi fått från våra nya medarbetare är det möjligt att starta trafiken tidigare. Utvecklingen av busstrafik i Karlstad har varit fantastiskt bra den senaste tioårsperioden och vi vill medverka till att den fortsätter, säger Keolis vd Magnus Åkerhielm .

Fotnot . Keolis har idag 1600 bussar och 6000 anställda i Sverige och kör bland annat kollektivtrafik i Stockholm, Göteborg och Jönköping.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064