23948sdkhjf

Närryssland vill locka svenskar

Sankt Petersburg vill gärna locka fler svenska bussturister till Östersjöns största stad – men få svenska bussresearrangörer vågar.
Förra året hade många utställare från Ryssland försvunnit från Matka. I år verkar det dock som många kommit tillbaka och då handlar det framför allt om Närryssland, alltså de delar av jättelandet som ligger närmast Finland och övriga Norden.

Och visst ligger Närryssland inom bussreseavstånd rent geografiskt, men hindren på vägen är många – förutom visumkrav lurar många andra fällor för den som kör egen buss i Ryssland. Finska bussresearrangörer dominerar därför nästa helt bland de nordiska som över huvudtaget kör buss till Ryssland.

– Det är synd, vi ser gärna att fler bussbolag från Sverige kommer till Sankt Petersburg, vi kan hjälpa till med att ordna alla formaliteter som behövs, säger Valeria Bovkalova , Sankt Petersbursgs Turistbyrå.

– Enda visumfria alternativet är att resa med St Peterline från Stockholm och Helsingfors till oss. Men om arrangören är ute i god tid går det att få ner kostnaderna för viseringen. Fortfarande är också Ryssland och Sankt Petersburg ett relativt billigt resmål för svenska bussturister, säger Valeria Malysheva , Sankt Petersburgs Tursitbyrå.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141