23948sdkhjf

Bra drag i Bussförar-SM

Midnatt 28 mars, mitt i påskhelgen, startade Bussförar-SM 2016 – och det är bra tryck i tävlingen, det visar en koll på anmälningsläget.
– Vi har märkt en tydlig trend redan innan vi öppnade tävlingen att bussförarna är mer på hugget i år jämfört med tidigare år, säger Jacob Albertsen , projektledar för Bussförar-SM 2016.

64 deltagare hade anmält sitt deltagande efter första veckan. Förra året var det 48 anmälda en vecka efter anmälningsstarten.

– Vi vet sedan tidigare år att de flesta större bolags förare kommer igång efter ungefär en månad. Jämfört med förra året hoppas vi att till exempel Arriva ökar stort eftersom de förra året bara hade en handfull deltagare. I år har de valt att gå med som Silverpartner till Bussförar-SM och det bör innebära att de sprider tävlingen internt, säger Jacob Albertsen.

Förra årets vinnare i antal tävlande bussförare var Keolis medan titelhållaren 2015, Krister Nilsson , körde för Nobina . Hur det kommer att se ut vad gäller antal förare från olika bussbolag i Bussförar-SM 2016 kommer att redovisas fortlöpande senare i vår här på Rt-forum.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094