23948sdkhjf

Nobina leder Bussförar-SM

Nobina har kört om Transdev sedan den senaste redovisningen av Bussförar-SM 2016 – totalt var 177 bussförare anmälda 27 april.
Intresset för tävlingen Bussförar-SM är fortsatt stort och nu har Nobina kommit igång på allvar. Sedan förra redovisningen har storbolaget kört om ett annat storbolag, Transdev och lagt sig på förstaplatsen så här långt. Bussförar-SM arrangeras av Sveriges Bussföretag och tidingarna RES- och TRAFIKFORUM. Det finns också en rad samarbetspartners, klicka HÄR för att läsa mer om dem och Bussförar-SM!

– Vi vet att Keolis kommer igång inom kort med intern marknadsföring av Bussförar-SM, så de kommer att bättra på sin placering, säger Jacob Albertsen , projektledare för Bussförar-SM 2016.

27 april hade 177 bussförare anmält sig till Bussförar-SM 2016, en väsentlig ökning jämfört med de 97 som var anmälda vid förra redovisningen 14 april. Anmälningen är öppen fram till 19 juni, så det kommer alldeles säkert att bli ommöbleringar i anmälningsligan bland bussföretagen. Flera mindre och medelstora bussbolag syns redan nu, medan enstaka storbolag som Arriva och Bergkvarabuss inte tycks ha fått upp ångan ännu.

– Bland de mindre ser vi en trend att fåmansföretagare och ensamåkare anmäler sig, och de gör det med gott resultat, säger projektledaren Jacob Albertsen.

FAKTA/Bussbolag med minst två anmälda förare 27 april
(inom parentes antal anmälda förra gången, 14 april)

Nobina 60 (10)
Transdev * 39 (28)
Arriva 10 (7)
VS & Perssons Bussar 8 (6)
Keolis 6 (4)
Björks Buss 5 (5)
Nettbuss 5 (2)
KR Trafik 4 (-)
Byberg & Nordin 4 (3)
GS Buss 3 (-)
Gerts Busstrafik 2 (2)
Siljan Buss 2 (2)
Bergkvarabuss 2 (2)

*) Flygbussarna samredovisas med moderbolaget Transdev i alla notiser om Bussförar-SM 2016.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079