23948sdkhjf

Nobina toppar Bussförar-SM

Nobina har ökat på sin ledning sedan förra redovisningen av Bussförar-SM 2016 – totalt var 203 bussförare anmälda 2 maj.
Intresset för tävlingen Bussförar-SM har inte mattats, tvärt om. 2 maj hade 203 bussförare anmält sig till Bussförar-SM 2016, plus 26 bussförare sedan förra redovisningen 27 april. Det går alltså riktigt bra så här långt. Anmälningen är öppen fram till 19 juni, som det ser ut nu kommer det att bli nytt rekord vad gäller antalet anmälda bussförare till tävlingen.

Nobina ökar på sin ledning men även andra har börjat få sina förare att anmäla sig. Nobina ökar på sin ledning ytterligare och avståndet till tvåan Transdev har därmed vuxit något. Och faktiskt, det medelstora bussbolaget VS & Perssons Bussar har kört ikapp jättebolaget Arriva som inte verkar ha kommit igång riktigt ännu. Lilla Ellénius Buss har klivit in med två anmälda förare. Andra verkar ha kommit av sig, kanske dags att bolagen tar tag i situationen, ju fler förare som är med, desto större chans att någon ur de egna leden hamnar på prispallen i höst - finalen körs på Gillingebanan norr om Stockholm 7 september. Samma dag får vi veta vem som vinner Bussförar-SM 2016!

Bussförar-SM arrangeras av Sveriges Bussföretag och varumärkena RES- och TRAFIKFORUM. Det finns också en rad samarbetspartners, klicka HÄR för att läsa mer om dem och Bussförar-SM!
– Jag är väldigt glad över tillströmningen av deltagare till kvalificeringstävlingen. Jag har ju tidigare lovat att bada 1:a advent om vi inte når upp till över 600 deltagare, men det ser ut som om jag slipper bada, säger Bussförar-SM:s projektledare Jacob Albertsen i en kommentar till veckans uppdatering av antalet deltagare.

FAKTA/Bussbolag med minst två anmälda förare 2 maj

(inom parentes antal anmälda förra gången, 27 april)
Nobina 67 (60)


Transdev * 41 (39)
VS & Perssons Bussar 12 (8)


Arriva 12 (10)

GS Buss 6 (3)
Nettbuss 6 (5)

Keolis 6 (6)

Björks Buss 5 (5)


KR Trafik 4 (4)

Byberg & Nordin 4 (4)
Ellénius Buss 2 (–)

Gerts Busstrafik 2 (2)

Siljan Buss 2 (2)

Bergkvarabuss 2 (2)
*) Flygbussarna samredovisas med moderbolaget Transdev i alla notiser om Bussförar-SM 2016.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.127