23948sdkhjf

Bussförar-SM - sista chansen!

Midnatt söndag 19 juni stängs möjligheten att komma med i Bussförar-SM 2016 – det är med andra ord hög tid att agera snarast.
Senast natten till 20 juni ska alla bussförare ha genomfört den nätbaserade uttagningsprivet för att komma med i Bussförar-SM 2016. Inte är anmäld? Klicka HÄR för att komma till anmälningssidan!
Just nu är det Nobina som har flest anmälda i tävlingen, 111 förare senaste redovisningen. Totalt hade 438 bussförare genomfört kvalifiseringsprovet till året tävling 15 juni. Men ännu återstår alltså några dagar för att komma med, och kanske kan Keolis klara av att köra ikapp Nobina ännu en gång.
Bussbolag av alla storlekar finns nu på startfältet och erfarenheterna från tidigare år visar att det inte alltid är bussbolagets storlek som har betydelse för vilken som får kliva högst upp på prispallen efter finalen i Gillinge 7 september. Så se till att göra uttagningsprovet, kanske är det just du från det lilla bolaget som visar sig vara Sveriges bästa bussförare! Mycket står på spel, bland annat ser det just nu ut som om det blir ett iskallt dopp för tävlingens projektledare sent i höst.

– Med facit i hand kan vi konstatera att det var svårare frågor i år. Sista anmälningen är inte inkommen än då vi stänger på söndag natt klockan 24.00, men deltagarna har generellt sett färre rätt. Detta trots att vi räknar bort en olycklig formulering som slank in bland frågorna. Den frågan tas bort, så det blir rättvist för alla, säger Jacob Albertsen , projektledare för Bussförar-SM 2016. Han fortsätter:
– Istället för att öka med 100 deltagare jämfört med 2015 ser det ut som att vi knappt kommer upp i förra årets resultat på 514. Som det verkar så måste jag alltså bada på 1:a advent. Anledningarna kan vi bara spekulera i, men jag tycker det är riktigt roligt att vi inte bara ser tävlande från de största i branschen även om dom självklart dominerar. Jämför man antalet företag som representeras i år med föregående år så ser vi en ökning med 25 pricent och det är riktigt roligt.

Bussförar-SM arrangeras av Sveriges Bussföretagoch varumärkena RES- och TRAFIKFORUM. Det finns också en rad samarbetspartners, klicka här för att läsa mer om dem!
FAKTA/Bussbolag med minst två anmälda förare 15 juni
(inom parentes antal anmälda förra gången, 9 juni)

Nobina 111 (83)
Keolis 95 (83)

Transdev* 57 (57)
Arriva 30 (23)
Nettbuss 17 (11)
VS & Perssons Bussar 14 (14)
GS Buss 11 (9)
Byberg & Nordin 10 (7)
Bergkvarabuss 9 (3)
Björks Buss 9 (6)
KR Trafik 9 (4)

Omnibusslinjen Habo Hjo 4 (3)
Siljan Buss 3 (3)
LEBU** 3 (3)
Ringarums Linjetrafik 2 (1)
Gerts Busstrafik 2 (2)
Ellénius Buss 2 (2)

Weidemans Buss 2 (2)


*) Flygbussarna samredovisas med moderbolaget Transdev i alla notiser om Bussförar-SM 2016.
**) LEBU ägs gemensamt av Bullarens Busstrafik och Lilla Edets Buss
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078