23948sdkhjf

Finalisterna till Bussförar-SM klara

497 bussförare deltog i Bussförar-SM:s kvalificeringetävling - de 16 allra bästa som presenteras här kommer till finalen på Gillingebanan 5 september.
Dagarna före midnatt 19 juni då möjligheten att göra kvalificeringstävlingen stängdes tillkom hela 59 bussförare. Bra, men det blev inget nytt deltagarrekord i år, det är en bit kvar till de 526 som noterades för 2015 års Bussförar-SM.

– Vi tappar tyvärr drygt 20 i antal anmälda totalt, men vi ser en tydlig trend att fler mindre bolags förare anmäler sig och det är glädjande. Minnesgoda läsare kanske noterar att detta innebär att projektledaren ska bada 1:a advent. Redaktionen återkommer med bildbevis för detta, säger projektledaren Jacob Albertsen . Han fortsätter:

– Nu går vi in i skarpt läge för att göra den 5 september till en fantastisk branschdag med arbetsgivare, arbetssökande och fackförbund på plats. Bussföraryrket är ett framtidsyrke och vi välkomnar alla att komma ut att träffa branschens aktörer på Gillingebanan.

Klicka här för att se vilka bussbolag som hade flest bussförare med i kvalificeringstävlingen till årets Bussöfrar-SM! Av årets finalister finns en veteran som tävlat tidigare och nått prispallen, nämligen Ann Enström. Marie Öhman och Daniel Didricksson var med i finalen förra året. Men de flesta övriga är nya. Allt tyder på att även årets final på Gillingebanan blir en stentuff uppgörelse mellan landets främsta bussförare. Som listan nedan visar har Keolis flest bussförare med i finalen, hela fem stycken, de var också tvåa vad gäller anmälda bussförare per bussbolag. Nobina som toppade totalt fick tre bussförare till Gillingebanan, lika många fick totaltrean Trensdev. Fem bussbolag fick vardera en förare till final: Byberg & Nordin, VS & Perssons Bussar, Björks Buss, Arriva och Stångå Buss. Det sistnämnda bolaget hade en enda förare anmäld vilket visar att alla som är duktiga kan gå hela vägen till finalen.

FAKTA/Bussförar-SM:s 16 finalister

(namn, bolag, ort)
Fariba Babazadeh , Keolis, Hisingen
Kristian Borgström , Keolis, Söderhallen Stockholm
Daniel Didricksson , VS & Perssons Bussar, Bollnäs
Johan Ek , Arriva, Täby
Ann Enström , Byberg & Nordin, Örnsköldsvik
Niclas Gröndahl , Stångå Buss. Linköping
Philip Johansson , Nobina, Enköping
Josefin Kihlberg , Nobina, Njurunda
Jacob Kone , Transdev, Norrköping
Dennis Lindelöf , Transdev, Trelleborg
Jonas Nilsson , Keolis, Gubbängen
John Näslund , Keolis, Mölnvik
Henrik Palmqvist , Keolis, Ramsmora
Akram Saleh , Transdev, Eskilstuna
Fredrik Zetterberg , Nobina, Sundsvall
Marie Öhman , Björks Buss, Västerås

Bussförar-SM 2016 arrangeras av Sveriges Bussföretag ett förbund inom Transportföretagen i samarbete med branschtidningarna TRAFIKFORUM och RESFORUM. Samarbetspartners är VDL Bussar, Grönlunds Yrkesutbildningar, Arbetsförmedlingen och Gillinge Trafiksäkerhetscenter. Partners är, Keolis, Transdev, Buss i Väst AB, Kommunal, KFS och Nettbuss. Läs mer om dem genom att klicka HÄR!
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078