23948sdkhjf

Fler åkte buss i Halmstad

Stadsbusstrafiken i Halmstad fortsätter att öka och nu i december noteras 4 miljoner resor - En ökning med 5 procent.
Resandet med stadsbusstrafiken i Halmstad har alltså ökat med 5 procent hittills å år jämfört med 2015.

– Det känns jättebra att våra invånare mer och mer börjar välja att åka kollektivt. Resandet ökar i både tåg- och busstrafiken, men det känns extra roligt att det går så bra just i busstrafiken, säger Yasmine Möllerström Henstam , Kommunikation- och Marknadschef på Hallandstrafiken.

Samtidigt rullar byggnationen av resecentrum etapp 2 på, men framkomlighetsåtgärder underlättar för bussarna vilket har varit en avgörande faktor för resandeutvecklingen. Exempelvis är ett körfält på Laholmsvägen busskörfält under byggtiden, vilket innebär att bussen slipper fastna i bilköer och kan därmed hålla tidtabellen och komma fram i tid.

I november gjordes även den miljonte resan på linje 30, som går mellan Eurostop och Tylösand. Samma månad var det även första gången vi hade över 100 000 resor på denna linje.

Måndagen 12 december firar Hallandstrafiken att de nått 4 miljoner resor i Halmstad. Hallandstrafiken kommer finnas på plats på Österskans mellan klockan 7 och 9 på morgonen, samt mellan klockan 15 och 18 på eftermiddagen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.408