23948sdkhjf

Ekman sågar Stockholmspolitiker

Förr förde vi samtal, i dag möts vi av okunnighet - Det säger entreprenören Johan Ekman om politiker i såväl stadshus som landsting i Stockholm.
Johan Ekman har varit verksam inom bussbranschen i decennier. I dag sitter han i styrelsen för Sveriges Bussföretag samtidigt som han driver EkmanReser och Ekman Buss Flexibussitet. Hans mål har hela tiden varit att lyfta bussresan och göra livet lättare för bussföretag och bussresearrangören.

Nyligen bjöd Johan Ekman in politikerna i Stockholms stad och Stockholms läns landsting för att få till stånd en dialog om de många bekymmer som drabbar bussbranschen. Han hade hoppas få till stånd många möten. Men de flesta ansvariga politiker svarade inte eller så skickade de någon tjänsteman i stället för att komma själva.

– Så här okunniga och ointresserade har politikerna i Stockholms stad och län aldrig varit under min tid. Visst hade vi olika åsikter, men vi kunde åtminstone föra ett samtal, i dag fungerar inte det och det gör mig ytterst bekymrad, säger Johan Ekman .

Sedan senaste valet styrs Stockholms stad av de röd-grön-rosa, alltså Socialdemokrater, Västerpartister, Miljöpartister och Feministiskt Initiativ. Medan Stockholms läns landsting styrs av Alliansen. Men det har ingen betydelse i det här fallet, enligt Johan Ekman. Dagens politiker oavsett partifärg verkar inte intresserade av branschens tunga frågor.
– Förr hade jag inga problem med att träffa ledande politiker, framföra våra synpunkter och kunna föra en vettig dialog. Det går inte i dag och det är ytterst beklagligt, säger Johan Ekman.

Läs mer om Johan Ekmans erfarenheter av branschens dilemma i RES- och TRAFIKFORUM, kommer i de första utgåvorna under 2017. Där kommer också att redovisas hur han arbetar för att lyfta bussresan till någonting alldeles extra. Missa inte det!
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063