23948sdkhjf

Intet nytt från regeringen

Nej, infrastrukturminister Anna Johnasson levererade inga nyheter när hon öppnade Transportforum i Linköping 10 januari - Men klimatet fick stor plats.
– Det är väldigt roligt att vara tillbaka på Transportforum, den enorma firmafesten för infrastrukturnördar, sa Anna Johnasson inledningsvis. Därefter knöt hon an till FN:s hållbarhetsmål som antogs för runt ett år sedan:
– Vi som är här i dag är den första generationen som på allvar kommer att känna av effekterna av klimatförändringen. Samtidigt är vi den sista generationen som har chansen att göra någonting åt den här utvecklingen, sa Anna Johansson.

Enligt Anna Johansson gäller det att få med sig de sociala elementen när hållbarheten är målet, den liksom ekonomi och tillväxt är viktig. Och när det gäller järnvägen så är såväl höghastighetståg som underhåll av det befintliga järnvägsnätet lika viktiga, båda behövs. Med en öppning för enklare jobb finns det också en möjlighet att nyanlända kan komma att få uppgifter inom järnvägsunderhållet. Detta ska ske genom att Trafikverket tar ett ökat ansvar för just dem som befinner sig långt bort från arbetsmarknaden, alltså inte bara nyanlända.

I övrigt tog infrastrukturminster i allmänna ordalag upp de utmaningar som föreligger inom transportsektorn samt de stora möjligheterna som teknikutvecklingen bjuder på: Digitaliseringen och vad den kan betyda för framtidens kollektivtrafik och för godstransporter i framtiden.

Totalt väntas 1600 personer besöka Transportforum 2017 i Linköping där det bjuds på sammanlagt 500 föreläsningar som spänner över hela transportområdet. I år är det 34:e gången konferensen genomförs. Mer om konferensen kommer att publiceras fortlöpande på Rt-forum och senare i TRAFIKFORUM nr 1, 2017.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064